Vos
poèmes

Poésie Française : 1 er site français de poésie

Vos<br>poemes
Offrir
ce poème

Pierre Fernand CRASSET MAUVIEL

Viquer toutseu'l sin inamoureu!

En môjon sin amur
Sin quéquin a èmè
Sin va a rin è moir

è mi
Neni,neni,Oh!Neni,m'chou
Djamè djnune sôro è dje l'crie
M'chou èmé,ma lumir
Viquer sin twè
En anée mêm in d'jour
Sin partagi mu queur
Din en mojon qoquèt avu in ga qi plè

Pasqe viquer toutseu'l sin amur
Pou mi
Sero le pu mwè cayet du m'vi

è dje vouro bin tindremin
Viquer sinplemin
En amur avu twè
Toutseu'l m'chou
Dumoin et tou l'tin

Dj'irè m'coqlet mu vint
è dj'tu dm'enderè du vnu tou d'souit
A m'pitit mojon
Si tu m'vu toudi
Mu tchèr binèmè

Pasq'u tè por mi l'oum
El cé qu'u djèm lupu
L'amuureu qu din m'bel mojon
J'èmro bin cadjolé tou ô lon du m'vî

En maissinois patois des ardennes
Belgo-luxembourgeoise
Les Maissineries IX.20