Vos
poèmes

Poésie Française : 1 er site français de poésie

Vos<br>poemes
Offrir
ce poème

Barthy TARDIER

Pour que vive la langue !

Je réveille les morts, pour que vive la langue
Et m’écrie, fougueus : « Sortez de vostre gangue,
Feu les motz ! E final, sourde s, soyez oüys,
Que, avecque le temps, vous estes amuïs !

Soiez doncques, françoys, de mes sonets un hoste ;
Oncq ne craignez, pardieu ! qu’ung jor je vous en oste.
Que le graphisme vieulx icy trouve rempar
Et qu’archaïsmes folz ofrent leur doulx nectar ! »

Sy ie faiz parvenyr iusques a mes poëmes
De nostre parler chier lez moult ancyens emblesmes,
C’est affin de monstrer la grace d’ycelluy

En dévoilant lez traictz caschéz de son visaige.
Et comment sçauras-tu qu’évoluë languaige
Si tu ne lis jamais que les mots du jourd’huy ?