Les grands
classiques

Poésie Française : 1 er site français de poésie

Les grands<br>classiques

Jacques GRÉVIN
1538 - 1570

Souffle dans moy, Seigneur ...

Souffle dans moy, Seigneur, souffle dedans mon âme
Une part seulement de ta saincte grandeur ;
Engrave ton vouloir au rocher de mon cueur
Pour asseurer le feu qui mon esprit enflame.

Supporte, Seigneur Dieu, l'imparfaict de ma flâme
Qui deffault trop en moy : Ren toy le seul vainqueur,
Et de ton grand pouvoir touche, époinçonne, entame
Le feu, le cueur, l'esprit de moy, ton serviteur.

Eslève quelquefois mon âme despétrée
Du tombeau de ce corps qui la tient enserrée :
Fay, fay la comparoir devant ta majesté :

Autrement je ne puis, ne voyant que par songe,
D'avec la chose vraye esplucher le mensonge
Qui se masque aisément du nom de Vérité.